Funky IPA

Funky IPA, (Nummer 93), er gæret på Tormodgarden Kveik. Tormodgarden giver de funky tropiske frugter med friske citrus noder. Sammen med masser af chinook humle der giver noder af fyr og grape er det en totalt funky og frisk øl. Alkohol procenten er forholdsvis høj, 7.1 %, hvilket også er med til at præge øllen.

Funky IPA, Funky efter den norske kveik gær, Tormodgarden.

IPA i forskellige nuancer, smag, aromaer ikke mindst har været meget populære de sidste 10-15 år og i 2018 var 26,3% af nye øl en form af IPA. Af samme grund har jeg nok lavet 15 forskellige IPA varianter. Nogle en efterligning af andre IPA’er eller min egen tolkning af en IPA. Funky IPA er min egen øl (Ikke en efterligning af noget) og er kommet til efter lang tænkning og fundering og tanken at det skulle være sin egen IPA med hovedsagelig noder af fyr og grape. Lidt bitter i sig selv og alligevel tilsat rigtig meget chinook humle.


IPA, India Pale Ale, historien siger at de kom til efter at englænderne begyndte at rejse til Indien og øl skulle de jo have. For at den skulle holde hele vejen smed de ekstra humle og ekstra sukker/gær for at få en stærkere øl, så kunne den udvandes igen til en vanlig Pale Ale. Det er da godt de er holdt op med. 🙂