Hørning India Pale Ale (HIPA)

Hørning India Pale Ale er brygget lidt på princippet man tager hvad man haver. Den indeholder humle fra min egen have og honning fra en lokal bondemand i Skanderborg. Den er brygget med US-05 gær, en gær der er mere neutral hvad smag angår. 

  • HIPA er vejet ind på 6,8% alc
  • IBU på 71
  • Farve EBC 13, en lys øl

Der er i tillæg til humle fra min egen have brugt Mosaic, Challenger og Northern Brewer. De humler jeg har i haven er Target, East kent Golding og Cascade. Også her jeg smidt lidt ekstra i gryden. Det skal jo smage godt J Og den skal være lidt bitter. Der er brugt over 1 kg humle, men de humler der vokser i Danmark giver desværre ikke så mange bitterstoffer som syd i Europa og USA. 

Mæskningen er foregået på lidt lavere temperatur, hvilket giver en øl der ikke er fuldt så sød.

Til gengæld er det meste af humlen smidt i gryden til sidst, hvilket giver den en rigtig god frugtig aroma. Den fylder godt i ganen, hvis i kan forstå hvad jeg mener.

Alle mine øl får et eksperiment nummer, som er ca, det antal øl jeg har brygget de sidste 10 år. Dette er eksperiment 109

HIPA