Lys Belgisk Forår

Lys belgisk forår er en ale (overgæret), brygget med belgisk gær. Den indeholder honning fra en lokal bondemand i Skanderborg. Der er brugt lys kandis sukker, som ofte bliver brugt i Belgien. Der er også brugt lidt lys karamelmalt, 7%. og Abbey malt. I denne øl er det gæren der giver mest smag, da der er kun brugt aromahumler. Det er vel det nærmeste jeg kan komme en påskeøl i dette forårs sortiment.

  • Belgisk forår er vejet ind på 9.2 % alc
  • IBU på 42
  • Farve EBC 15, en lys øl

Der er brugt Hallertauer Mittelfruh og Challenger som bitterhumle og Styrian Golding og East Kent golding som aromahumler. 

Mæskning er foregået på forholdsvis høj temperatur 68C, som giver en lidt sødere øl.

Der er brugt 2 kg Abbey malt der er en meget ristet form for Pale Ale malt. Giver en smag af kogt brød, nødder og frugt, hvis du nu skulle bemærke det. JAlle mine øl får et eksperiment nummer, som er ca, det antal øl jeg har brygget de sidste 10 år. Dette er eksperiment 110

Lys Belgisk Forår