Session IPA

Betegnelsen Session bliver brugt på øl der er lavere i procenter, under 5%. IPA er ofte lidt højere og deraf navnet Session IPA. Den er forholdsvis bitter og faktisk nok den der smager mest bitter af de øl jeg har med denne gang. Det er fordi den heller ikke er så sød som de andre IPA’er. Der er brugt en del hvedemalt. Den er hazy, (uklar som følge af hvedemalten). English IPA er typisk mere bitter, egentlig mindre frugtig og mere klar i det, så måske er det en total skivebom at kalde den English IPA, så er det sagt. Men det er dog ikke forbudt.

  • SIPA er vejet ind på 4,9 % alc
  • IBU 57
  • EBC 14

Humlene der er brugt er Bavaria Mandarina, Mosaic, Citra og lidt warrior. Warrior som aromahumle, den er ellers meget bitter. Den er også meget frugtig. Med forskellige citrus smager. Mandarin, Grapefrugt, Lime, men også mango, tropiske frugter og mere til. 

Mæskningen er foregået på på høj temperatur, hvilket burde give en sødere øl, men det er dog ikke sket her. Måske har mæsketemperaturen været så høj alligevel.

Det meste af humlen smidt i gryden til sidst, hvilket giver den gode frugtige aroma. 

Alle mine øl får et eksperiment nummer, som er ca, det antal øl jeg har brygget de sidste 10 år. Dette er eksperiment 113

Session IPA