American Pale Ale

American Pale Ale

Køb den her: https://torsbryg.dk/products/american-pale-ale-dase 

Med mit 100L brygudstyr får jeg +- 250 flasker 33CL flasker øl.
Med American Pale Ale har jeg nu været en tur ude i byen hos Brew42 i Holme, Aarhus og fået brygget 400 liter. Og jeg kan fortælle det var lidt af en oplevelse for en kælderbrygger som mig. Jeg har brugt to hele dage hos Jacob, brygget den ene dag og tappet og etiketeret den anden.

Disse er tappet på 44CL dåse og er med mig på torvet næste gang jeg kommer dit. Selvfølgelig kommer den med på diverse ølfestivaler i løbet af året, på webshoppen og hvor ellers jeg dukker op i løbet af 2023. Kig forbi kælderen lige når du ønsker, men skriv på forhånd så aftaler vi et tidspunkt ;-) 

Fancy etiket er lavet af fruen.

 

APA er en amerikansk ølstil og i modsætning til IPA er den ikke bitter, men krydret med masser af cascade humle og naturlig sødet ved at mæske på en høj temperatur hvilket giver mere restsukker 

American Pale Ale  er inspireret af en Pale Ale der bliver brygget i Californien, den er brygget kun med Cascade humle, masser af Cascade humle. Der er brugt Pale malt og 9% caramel malt. Den har en gylden farve på 17 EBC og dejlige noder af karamel. Den er vejet ind på 5.6% VOL.

Med en IBU på 38 og masser af aromahumle er det en godt humlet Pale Ale uden at være en IPA. Dette er en rigtig go øl på en skala fra 1-10. Gæren der er brugt, en american ale gær aka Chico ale gær fra Californien. Den fremhæver maltsmagen og man tydelig kan mærke noderne af karamel og malt

Om gæren er skrevet: Very clean, crisp flavor characteristics with low fruitness and mild ester production. A very versatile yeast for styles that desire dominant malt and hop character.

Tilbage til blog