Belgisk øl, BLOND MONK

Belgisk øl, BLOND MONK

Skal man overhovedet nærme sig at kunne lave en øl der minder om noget der kommer fra Belgien og helt sikkert som munkerne gør det, så skal der bruges belgisk ølgær. Det er det eneste der skiller en Belgisk ale fra ales fra andre lande. Ofte bliver der brugt vildgær, i feks. Orval, som jeg også har brygget et par gange, men det kræver noget eget udstyr, for det kan ikke bruges til andre øl senere.

BLOND MONK: Næsten som munkene laver det, njaj, de har øvet længe. Fakta er at jeg selv elsker Belgisk øl og da er der jo en drøm at klare at lave noget næsten lige så godt selv. Denne øl er inspireret af en amerikaner der som mig har brugt de typiske ingredienser i en Belgisk øl. Belgisk gær, milde humler og lidt krydderier. I dette tilfælde har jeg brugt sød appelsinskal.

Øl gæret med denne gær M41, udviser fremragende klassisk belgisk ale-smag, nelliker-antydninger med et væld af frugtestere, alkohol og banan karakter. Meget effektiv gær, der gærer godt ned og dermed ikke lader meget restsødme tilbage. Vejet ind på 7%. FG 1004.

Humler: East Kent Goldings, Hallertau Mittelfruh og Crystal humle

Malt: Pilsner malt, hvede malt, abbey malt, Pale malt, munich malt og caramel malt. Jeg har brugt en relativ mørk caramel malt.

Må gerne nydes kold, Med en temperatur mellem 5-9 grader, så kommer smagerne bedre frem.

Tilbage til blog