Belgisk Wit med Hibiscus og Hyben

Belgisk Wit med Hibiscus og Hyben

Belgisk Wit er ofte en dejlig frisk sommerøl med koriander og appelsinskal. Jeg har så valgt at prøve mig med noget helt nyt. Tørret Hibiscus og Hyben. Jeg synes selv jeg har lykkes meget godt med den.

Inspireret af bogen "Den store bog om håndbryg" hvor der laves en White IPA og samtidig et ønske om at lave noget "andet" end IPA, har jeg blandet disse to opskrifter og kommet frem til en Hibiscus Wit. En fortsat dejlig frisk, men lidt anderledes Belgisk Wit. Vejet ind på 5.8 %. Og med en bitterhed som en pilsner, 20 IBU.

For mig er det det det handler om når jeg brygger øl, ikke at nødvendigvis brygge noget der andre brygger. Men jeg har kommet frem til at alt ikke er lige så populært, som feks min pizza øl. Populær til ølsmagning, men ikke noget folk nødvendigvis vil købe :-) 

Gær: M21 Belgisk Wit, er en overgær med god balance mellem de frugtagtige estere og de velkrydrede fenoler. Go til krydret øl.

Humler: Cascade og Citra

Malte: Pilsner malt, hvede malt, karamel malt og havre.

Bør nydes koldt og gerne på en dejlig sommerdag!

Tilbage til blog