Fra tanker og snak til specielle specialøl

Fra tanker og snak til specielle specialøl

Nogle gange går der måske lidt vel meget eksperiment i brygge processen. Når man bruger ret mange timer på døgnet på at tænke på øl og lige frem måske har evnen til at drømme om øl. Men som regel bliver det altså ret godt, alle disse eksperimenter.

En gang om året, på Black Friday, hvor man måske har sendt konen i byen for at kæmpe om de gode tilbud, samles en gruppe mænd for at brygge sård øl og selvfølgelig smage en hel masse forskellige sårde øl. Det skal være ekstremt, mere ekstremt end sidste år tænker man vidst.

Så hvor man måske har startet med en enkel porter eller lige frem en lidt stærkere stout. Har man ikke set enden endnu. Så at smide skumfiduser i kaffestout, pecan nødder i den russiske imperialistiske stout og til at smide wienerbrød og ladyfingers i noget der er kommet fra en ide om at brygge en beeramisu, som skal være en Russian Imperial Pastry Stout. Det kan nok høres lidt vildt ud, men skal man brygge en Pastry stout, så skal den jo indeholde 'pastry', ikke. Der blev også brugt et par flasker marsala likør i noget af det og en kg stærk kaffe.

Alt i alt blev det en totalt fantastisk Russian Imperial Pastry Stout, med en fantastisk fylde og jeg tror den blev vejet ind på en 10-11% Alc Vol. Nu var jo dette kun et eksperiment. En ide, men der blev da en fantastisk smagfuld øl. Om jeg kommer til at brygge og sælge den vides ikke endnu.

Men den fra året inden, Black Friday Pecan, den gik som varme hveder og den skal jeg helt sikkert brygge igen. Jeg havde lige en kortslutning på undervejs også blev det brygget en helt ny kaffestout med Oreos kiks. (Kommer snart for salg forresten)

Ja sådan går nu dagene i verdens mindste hobby bryggeri :-)

Tilbage til blog