Juleøl 2022

Selv om man er værdens mindste bryggeri bør man jo have en juleøl. 

Jeg har valgt at brygge min MONK, som jo er en Mørk Belgisk Ale, alá Monkeøl fra det Nordlige Belgien. Indeholder Crystal malt, som jo er en karamel malt og som heller normalt ikke bruges i denne type monkeøl. Abbey malt er der også tilført og mørk Candy syrup. Candy syrup er brugt af de flæste munker/belgiske bryggerier  i flydende form. Fortsættes under billedet....

Årets juleøl 2022

Da denne øl er stærk, (vejet ind på 8.3%), lidt mørk, lidt sød er den jo allerede perfekt til næsten hvad det skulle være på bordet juleaften. Men i tillæg har jeg tilsat smagen af jul i form af appelsin og kanel.

Denne øl bør drikkes mellem 6-9 grader, da den på den måde fremhæver aroma på den bedste måde. Vigtigt når man spiser god mad skal man også drikke godt!

 

 

Tilbage til blog